VIRÁGZÓ ZUGLÓ KERTÉSZETI GYAKORNOKI PROGRAM

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata pályázatot hirdet a Virágzó Zugló 2017 Program munkáját segítő kertészeti gyakornoki feladatok ellátására. 
A pályázat meghirdetésének célja, hogy a gyakornoki programban résztvevők megismerkedhessenek egy egyedülálló városfejlesztési program kertészeti feladataival.  A program szakmai felelőse Megyeri Szabolcs kertészmérnök.

Pályázatot elektronikus formában a viragzozuglo@gmail.com email címre kell benyújtani. 

A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat: 
  • Fényképes, rövid (maximum 1 oldalas) önéletrajz
  • Motivációs levél 

A beérkező pályázatok elbírálása személyes egyeztetést követően történik. 
A pályázat elbírálásának eredményéről minden jelentkező kiértesítésre kerül.   

További információ a 06-70-198-39-64-es telefonszámon kérhető. VIRÁGZÓ ZUGLÓ KOMMUNIKÁCIÓS GYAKORNOKI PROGRAM

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata pályázatot hirdet a Virágzó Zugló 2017 Program munkáját segítő kommunikációs gyakornoki feladatok ellátására.

A pályázat meghirdetésének célja, hogy a gyakornoki programban résztvevők megismerkedhessenek egy egyedülálló városfejlesztési program on-line és off-line kommunikációs feladataival.  
A program szakmai felelőse Megyeri Szabolcs kertészmérnök.

Pályázatot elektronikus formában a viragzozuglo@gmail.com email címre kell benyújtani.

A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
  • Fényképes, rövid (maximum 1 oldalas) önéletrajz
  • Motivációs levél 

A beérkező pályázatok elbírálása személyes egyeztetést követően történik. 
A pályázat elbírálásának eredményéről minden jelentkező kiértesítésre kerül.  

További információ a 06-70-198-39-64-es telefonszámon kérhető. 


GYAKORNOKI VÉLEMÉNY:


Acsádi Gergő (Szegedi Tudományegyetem)

"A Virágzó Zugló programban a szakmai gyakorlatom révén vettem részt. Médiatechnológus hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetemen. Operatőrként dolgoztam az ültetéseken, sőt valamikor én is beszálltam az emberek közé és én is lapátot, ásót fogtam és ültettem. 

Már az első perctől fogva szimpatikus volt ez a program. Főleg talán azért is, mert az első munkám alkalmával a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület kötelékénél voltunk. Remek volt a hangulat, az emberek végig mosolyogtak és örömmel dolgoztak azon, hogy szebb környezetben tudjanak dolgozni. 

A továbbiakban is hasonlóan jó hangulatú ültetéseken/forgatásokon vehettem részt. Sok kedves embert ismerhettem meg, bejártam lényegében szinte egész Zuglót és azért a jövendőbeli hivatásomról -"operatőr- is sokat tanultam. 

Megtapasztaltam, hogy milyen a kamera mögött dolgozni és beláttam a szakma fortélyaiba is. Megtanultam az interjúkészítés alapszabályait, elsajátítottam a vágóképezés alapjait, a helyes kameratartást és a helyes kameramozgásokat. 

A legjobb az volt ezekben, hogy mindezt éles helyzetben tudtam megtanulni, ugyanis mindig a forgatások közben kaptam az instrukciókat. Természetesen, ha időnk engedte, akkor az elkészült anyagokat átnéztük, megbeszéltük a hibákat, kielemeztük, hogy az adott snittben mi volt a jó és a rossz. Megismerkedtem a vágás menetével, a vágóképek válogatásával, szortírozásával és aztán azzal, hogy a kiválogatott anyagokból hogyan kell összeállítani a videót. Számomra a vágás kevésbé volt érdekes, mert én azt szerettem mikor emberek között voltam a kamerával a kezemben, vagy mikor én készítettem interjút az utcafrontszépítésen részt vett emberekkel. 

Összességében elmondhatom, hogy tapasztalt szerzésnek remek volt, azaz időtartam, amit eltöltöttem a szakmai gyakorlatom alatt a Virágzó Zugló program stábjával. 

Továbbá szeretném azt is leírni, hogy ezt a kezdeményezést remeknek és egyedülállónak tartom, hisz nem sok városban lehet ilyen programról hallani. Jó volt látni, hogy az emberek örömmel fogadtak minket és szerették volna szebbé és otthonosabbá varázsolni a környezetüket. Jó lenne, ha ez a fajta hozzáállás az ország többi részén is elterjedne. Fontos az embereknek az, hogy szép környezetben éljenek és ez a program ebben segítséget nyújt. 

Örülök neki, hogy az operatőri munkám segítségével én is hozzájárultam ahhoz, hogy minél több emberhez eljusson a Virágzó Zugló program híre."